İSTANBUL / PENDİK - Süleyman Cem Bıyık Ortaokulu

Tarihçe

Okulumuz 2017 yılında bağışcı ADV Makina sahibi rahmetli Süleyman Cem BIYIK adına annesi Saniye BIYIK ve ablası Betül BIYIK tarafından yeniden yaptırılmış ve ismi 2018 yılında Süleyman Cem Bıyık Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.

OKULUN TARİHÇESİ

İlk olarak 1969 yılında yapılan 3 derslikli binaya 1997 yılında 5 derslikli bir bina daha eklenmiş ve İlkokul ve ortaokul binası olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu ek binada 4 sınıf, 2 adet lavabo, 1 Bilişim sınıfı 1 öğretmenler odası ve 1 adette idare odası bulunmaktaydı. 2008 yılında iki binanın ihtiyaca cevap vermemesi sebebiyle aynı bahçe içerisine 1969 yılında yapılan binanın arka cephesine 1 anasınıfı 1 adet sınıf ve 1 mutfak olmak üzere tek katlı bir bina daha eklenmiştir. 2017 yılında bağışçı ADV Makine İç ve Diş Tic. Tur. Pazarlama San. A.Ş ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valililik makamı arasında imzalanan protokol ile okulumuzun yapımına başlanmış ve 2018 yılı Ağustos ayı içerisinde okul ve bahçe düzenlemesi tamamlanarak Eylül ayı içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçici kabulü yapılmıştır.

Okulumuz 2018-2019 Eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiş olup ismi Süleyman Cem Bıyık Ortaokulu olarak değiştirilmiştir. Süleyman Cem Bıyık İlkokulu ve Süleyman Cem Bıyık Ortaokulu aynı binayı kullanmaktadır. Okulumuz Bodrum kat, zemin ve 3 kat olmak üzere 5 katlı bir binadan oluşmaktadır. Bir kat 640 m2 civarında olup, toplam kullanım alanı 3200 m2 civarındadır. Bahçe alanı ise 2000 m2 civarındadır. Bodrum katta sistem odası, sığınak, kazan dairesi ve su deposu bulunmaktadır. Zemin katta giriş, Anasınıfı ve kullanım yerleri ( tuvalet, beslenme alanı) 3 sınıf, kız öğrenci tuvaleti ve mutfak bulunmaktadır. Zemin katta anasınıfı, 1. ve 2. sınıf bulunmaktadır.1.katta 3 sınıf, rehberlik odası, özel eğitim sınıfı, öğretmenler odası, 3 idareci odası 1 engelli tuvaleti, 1 erkek öğrenci tuvaleti ( 3 kabinli), 1 erkek öğretmen ve 1 bayan öğretmen tuvaleti bulunmaktadır. 1. katta 3. ve 4. sınıf bulunmaktadır. 2. Katta 6 adet sınıf, 1 engelli tuvaleti ve 1 adet 3 kabinli erkek öğrenci tuvaleti vardır. 2. kat Ortaokul katı olarak kullanılmaktadır. 3. Katta Kütüphane, Bilişim odası, Görsel Sanatlar odası, Müzik sınıfı, 1 adet Fen Laboratuarı ve 3 adet zümre odası bulunmaktadır. Bu sınıflar okul yeni olduğu için malzeme eksiği olması sebebiyle faaliyete geçirilememiştir. Her sınıftan1 şube olup kullanılan sınıflarımızda akıllı tahta bulunmaktadır. Tüm sınıflarda internet alabilecek uçlar bulunmaktadır.

Okulumuz Göçbeyli Köyü ( İBB yasası ile Mahalle olmuştur) tek okulu olup, öğrencilerimiz liseye Kurtköy'e gitmektedir. Okulumuz Pendik Merkeze 28 Km uzaklıkta olup, son yıllarda Proje okullarına ve Pendik'in başarılı Anadolu Liselerine öğrenci göndermektedir.

Yeni Okul Binamız

22-04-2019