Okul Sağlığı Programı

Okul sağlığı öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi,sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında okulumzda yapıla çalışmalara bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Okul Sağlığı Programı kapsamında 5,6,7 ve 8.sınıf öğrencilerimiz Aile Hekimine muayene olmak üzere yönlendirilmiştir. Aile Hekimleri tarafından muayene edilen ve sağlık ile ilgili problemi olan öğrencilerimize gerekli yönlendirmeler yapılmıştır. Bu süreç her yıl tekrarlanacaktır. Göçbeyli Mah.´ne bakan Aile hekimimiz ile işbirliği yapılmaktadır.

Okul sağlığı Programı kapsamında Yıllık Plan hazırlanmış olup, yıllık plana göre gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Öğrencilerin 8. sınıfta aşıları yapılmaktadır.

Öğrencilere Hijyen, sağlıklı beslenme, diyabet, ilkyardım vb. konularda seminer verilmektedir.

Öğrencilerimiz sağlıklı Beslenme Konusunda bilgilendirilmektedir.

Diyabet, Obezite konularında öğrenciler bilgilendirilmektedir.

Verilen Seminerler

Yeterli ve Dengeli Beslenme Semineri icerikler/yeterli-ve-dengeli-beslenme-semineri_4600252.html

Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Ölçümleri Yapıldı. icerikler/saglikla-ilgili-fiziksel-uygunluk-olcumleri-gerceklestirildi_5124259.html

Yayın: 26.02.2018 - Güncelleme: 30.01.2020 13:56 - Görüntülenme: 380